Начин на приготвяне
Четирите вида месо се смилат на кайма и се омесват хубаво. Препоръчително е, ако свинското не е много мазно, да се сложи и малко сланина, иначе става много сух суджукът.
След като е смляно месото, се слагат подправките и се обърква да се разнесат навсякъде. Количеството на подправките подлежи и на промяна - то е според вкуса на всеки.
Смляното месо и вече обърканите подправки се оставят да починат и да си смесят вкусовете около тридесет минути. След това се пълни в телешките черва.
Когато е готово напълнено месото, се навързва на малки суджучета с големина около 20 см. Във всеки край до кончето се прави с игла по една малка дупка да излезе въздухът.
Закачат се да съхнат на проветриво място. След 5-6 дни, като завяхнат, се разкачат и един по един се притискат с точилка и отново се закачат. След това се разточват през 2 дни.