Начин на приготвяне
Сваряваме измитото цвекло и яйцата. Обелваме изстиналото цвекло и го настъргваме на едро ренде. Обелваме яйцата и ги нарязваме на ситно. Маслините обезкостяваме и също нарязваме на дребно.
В купа смесваме крема сиренето, заквасената система, зехтина, солта, нарязания на ситно магданоз и начуканите орехови ядки и слънчогледови семки. Разбъркваме всичко хубаво.
Добавяме и цвеклото, маслините, яйцата и разбъркваме добре. Ако е необходимо добавяме сол на вкус. Оставяме салатата да постои на хладно в хладилник за няколко часа.
При сервирането на разядката използваме форма, за да се получи красиво сърце.
От ленти от цвеклото оформяме красива роза за украса, до украсяваме със сърца от чери домати и листенца магданоз.
Салатата Пурпурно сърце е готова.