Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Салата Пурпурно сърце

Салата Пурпурно сърце

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата Пурпурно сърце
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Очевидно можеш да кажеш Обичам те и със салата, само трябва да намериш точния човек и точното мезе"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • крема сирене - 2 пакетчета (по 125 г)
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 2 с.л. обелени
  • орехи - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • маслини - 10 бр. зелени
  • чери домати - няколко броя
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме измитото цвекло и яйцата. Обелваме изстиналото цвекло и го настъргваме на едро ренде. Обелваме яйцата и ги нарязваме на ситно. Маслините обезкостяваме и също нарязваме на дребно.

В купа смесваме крема сиренето, заквасената система, зехтина, солта, нарязания на ситно магданоз и начуканите орехови ядки и слънчогледови семки. Разбъркваме всичко хубаво.

Добавяме и цвеклото, маслините, яйцата и разбъркваме добре. Ако е необходимо добавяме сол на вкус. Оставяме салатата да постои на хладно в хладилник за няколко часа.

При сервирането на разядката използваме форма, за да се получи красиво сърце.

От ленти от цвеклото оформяме красива роза за украса, до украсяваме със сърца от чери домати и листенца магданоз.

Салатата Пурпурно сърце е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: