Начин на приготвяне
Пресейте брашното и го сипете в подходяща купа, като прибавите към него другите сухи съставки. Смесете, като разбъркате добре с лъжица.
Разбъркайте млякото и го прибавете към брашното, също маслото и орехите. Разбъркайте всичко много добре.
Сипете сместа в тавичка с незалепващо покритие, която преди това леко намазнете с краве масло. Печете сладкиша за около 30 минути на 180 градуса.
За глазурата:
Сипете в малък съд всички продукти, предвидени за глазурата. Поставете съда над друг съд с вода на огъня и разтопете на водна баня и на слаб огън, като бъркате до достигане на гладка глазура. Залейте шоколадовия сладкиш с глазурата.
За украсата:
Отново на водна баня разтопете няколко блокчета бял шоколад.
Сипете разтопения шоколад във фунийка от готварска хартия, отрежете съвсем малко върха и нарисувайте цветчета върху глазурата. Нарежете на пастички.
Бърканият сладкиш без яйца е готов.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за класическо брауни, сладкиш Негърче или сладкиш ненаситната монахиня.