Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със скариди и сметана (талиатели Тоскано)

Талиатели със скариди и сметана (талиатели Тоскано)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Талиатели със скариди и сметана (талиатели Тоскано)2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Усещате ли аромата на любов към вкусната храна и добрата кухня, който се носи от тези скариди?"

Необходими Продукти

  • талиатели - около 400 г
  • лук - средно малка главичка
  • бяло вино - 1/2 ч.ч. сухо
  • заквасена сметана - 300 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • скариди - около 300 до 400 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - прах
  • сол
  • босилек
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се сварява по указанието на опаковката. Изцежда се и се оставя настрани.

Скаридите, ако не са бланширани предварително, се сваряват във вряща вода до порозовяване. Изцеждат се.

В касерола се изсипва зехтин, сгорещява се на умерен огън и се добавя скълцаните скилиди чесън и силно наситнен лук, задушава докато омекнат за няколко минути - 2-3 минути.

Прибавят се сметаната, виното, изчакват се няколко минути, около 1-2 да се изпари виното, разбърква се и се добавят предварително разбитите с вилица жълтъци. Разбърква се енергично и се вари на умерен котлон докато се сгъсти.

Посолява се със сол и черен пипер на вкус.

Прибавят се скаридите и талиателите, и се оставя за няколко минути на котлон, докато се стопли ястието. Поръсва се босилек.

Талиателите със скариди и сметана (талиатели Тоскано) са много вкусни!

Забележка: Ползвала съм бланширани скариди.

Главичката лук я настъргах на най-ситното ренде, за да не се усеща в ястието, а само да има лек аромат.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за талиатели Карбонара или тези талиатели с гъби и сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: