Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели със свинско и сметана

Талиатели със свинско и сметана

Талиатели със свинско и сметана
Снимка: Цветомира Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Различна рецепта за талиатели - със свинско и сметана, в която се влюбихме от пръв поглед, убедени сме, че и при вас ще бъде така"

Необходими Продукти

  • талиатели - 300 г
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • лук - 2 глави кромид
  • зехтин
  • заквасена сметана - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пармезан - до 150 г
  • свинско месо - 300 г (или бекон)
  • босилек - сух или пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах месото на тънки ивици, леко го посолих и запържих в тенджера на умерен огън в зехтин.

Когато беше почти готово, добавих лука, нарязан на жулиени. Оставих да се зачерви месото и да омекне лука около 7-8 минути.

Прибавих заквасената сметана. Бърках до получаване на приятен жълт цвят, около 3-4 мин.

Добавих жълтъците, които предварително бях разбила леко. Пак бърках. Поръсих с прясно смлян черен пипер.

Междувременно сварих талиателите с 2 с.л. зехтин - според описанието на опаковката.

Готовите талиатели изцедих и залях със студена вода и отново изцедих. Всяка порция полях със сос и поръсих с настърган пармезан.

Накрая добавих нарязан босилек, в случая аз нямах пресен и сложих сух.

Поднесох порция талиатели със свинско и сметана с усмивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: