Начин на приготвяне
Соята се накисва във вода за 12-15 часа. Сипва се вода да покрие соята. Имайте предвид, че соята ще увеличи обема си около три пъти.
След като минат 12-15 часа, водата, в която е била накисната соята, се изхвърля. След това соята се попарва с гореща вода за около 10-тина секунди. Соята трябва да омекне.
Водата се изхвърля отново.
В голяма тенджера се сипва 1 чаена чаша соя - 3 чаени чаши вода. Това се прави, докато свърши соята. След това се пасира хубаво с пасатора. При пасирането се образува пяна.
След като сме пасирали сместа хубаво, се слага на котлона. Бърка се непрекъснато. По време на варенето може пяната да тръгне да се надига, тогава махнете за малко тенджерата от котлона.
След това продължете да варите при непрекъснато бъркане. Соята се вари около 20-тина минути. Трябва да спре да образува пяна.
След това се сваля от котлона и се оставя да изстине.
Когато изстине, соевото мляко се пресипва в шишета, като млякото се прекарва през цедка. От това количество соя излизат около 4 литра мляко.
Коментари