Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Запечена скумрия със спанак

Запечена скумрия със спанак

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Запечена скумрия със спанак1 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • скумрии - 2 бр.
  • спанак - 1 кг
  • кромид лук - 2 глави
  • олио - 1 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме рибата добре и я измиваме. След това я нарязваме на парчета и я изпържваме в сгорещеното олио.

Изваждаме я и в същата мазнина задушаваме спанака, докато омекне. В маслото задушаваме ситно нарязания лук и добавяме виното. Пасираме задушения спанак и към него добавяме винения сос, брашното, черния пипер и сол на вкус.

След това слагаме в огнеупорна тавичка на дъното изпържената риба, а отгоре изсипваме спаначената смес.

Запичаме ястието в умерена фурна и го поднасяме с поръсен отгоре магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: