Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Спанак за всички сезони

Спанак за всички сезони

Adriyana - AdiAdriyana - Adi
Чирак
105465130409
Спанак за всички сезони1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Днес сме ви приготвили едно спаначено ястие от българската селска кухня, което освен че е полезно се приготвя и бързо - само за 40 минути"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • кайма - 250 г
  • спанак - 200 г (бланширан или замразен)
  • чесън - 1 скилидка
  • доматен сок - 200 мл
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • ориз - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките.

Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак.

Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: