Начин на приготвяне
Сърцата и свинският бял дроб се почистват и измиват от кръвта под течаща вода. Слагат се в тенджера с подсолена вода, дафинов лист и 3-4 зърна бахар да се сварят. Свареното месо се нарязва на парчета - сърцата - на жулиени, а дробът - на средни парчета.
За панировката: Брашното, яйцата, бирата, смлените подправки и сол на вкус се разбиват в купа до получаване на хомогенна смес. Парчетата месо се потапят в нея и се пържат в дълбок тиган с повече мазнина (в маслена баня).
Запържват се и от двете страни до златисто. Оставят се на кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
По желание може да сервирате със сос, приготвен от наситнения магданоз, пресовани скилидки чесън, лимонов сок и сол.
Панираните свински сърца и бял дроб са страхотно бирено мезе!