Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Панирани пилешки сърца

Панирани пилешки сърца

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Панирани пилешки сърца1 / 3
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Нищо чудно, че всички приятели се събират у вас, щом приготвяте такива невероятни вкусотии!"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 500 г
  • вино - 100 мл
  • брашно - към 1 ч.ч.
  • яйца - 1 - 2 броя
  • бира - към 1 ч.ч.
  • сол
  • лимони - 1 брой
  • магданоз - накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките сърца. Сложете ги с малко мазнина, виното и малко водичка да се задушат, докато хубаво омекнат. След това ги оставете в гевгир да се отцедят от излишната течност.

Забъркайте гъстичка каша от яйцата, брашното, сол и малко бира. Овалвайте пилешките сърца в панировката и ги пускайте в силно сгорещена мазнина да се изпържат равномерно до приятна кафевикава коричка.

Готовите панирани пилешки сърца отцедете върху решетка. Поднесете с резен лимон, малко накълцан магданоз и поляти с прясно изцеден лимонов сок. По желание може да нанизвате задушените сърца на шишче, да овалвате в панировката и да пускате шишчето да се пържи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
515
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

диляна
диляна
супер рецепта, даже с патешки сърца стана още по-добре
02.09.2015 14:08
1