Начин на приготвяне
Започваме с картофите, които ще са гарнитура за свинското. Обелваме ги и ги режем на средни големи кубчета, пържим ги в олио.
После взимаме един найлонов плик и вътре прибавяме брашното и подправките, с които ще овалваме свинския дроб. Да отбележа, целта на бакпулвера е белият дроб да стане по-мек.
Режем дроба на средни кубчета, измиваме и изсипваме в плика с брашното и подправките. Разклащаме добре и пържим в гореща мазнина на тиган за около 8 минути, не повече, после стават твърди.
Сервираме сочното пържено свинско с пържени картофи и лук, нарязан на полумесеци, поръсваме с риган и исот.
Пърженият свински бял дроб е вкусно ястие, което върви най-добре с чаша домашно вино.