Овче месо с картофи в гювеч

Мария ГулековаМария ГулековаПомощник Готвач40914111
17/02/2017
"Търпение, търпение и малко бяло вино - май с това са всички тайни съставки на вкусното овче месо "
Приготвяне30 мин.
Готвене140 мин.
Общо170 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 296
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • овче месо - 2 кг
  • малки картофи - 1 кг
  • кромид лук - 2 - 3 глави
  • лукчета - 1 кг малки
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - на зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • червено вино - 1 к.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и ги задушаваме с малко сол.

Взимаме пръстен гювеч и на дъното слагаме месото.

Върху него нареждаме нарязания на едро кромид лук и половината картофи, нарязани на ивички. Отгоре слагаме черния и червения пипер, дафиновите листа, бахара и чесъна.

Сипваме виното и топла вода, колкото на покрие месото. Оставяме ястието на къкри 60 мин на тих огън. След това добавяме попарените лукчета и останалите картофи.

Доливаме още вода, колкото да покрие продуктите, и варим още 60 мин на тих огън.

Готовото ястие поръсваме с магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар