Желирана ягодова наслада

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Желирана ягодова наслада2 / 2
17/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
42 мин.
Порции
10 парчета
"Пролетно изкушение с неустоим ягодов аромат и свеж вкус - на този десерт не може да откажете"

Необходими Продукти

  • блат за торта - 1 бр.
  • сироп от ягоди - 300 мл домашен
  • сладко от горски ягоди - 1 ч.ч.
  • сметана - 2 кофички
  • пудра захар - 4 с.л.
  • желатин - 1 с.л. кристален /18 г/
  • ром - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • ягоди - 200 г
  • мента - листенца за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тортеният блат се разрязва на две части, които се сиропират леко с ароматизирания с рома ягодов сироп / отделяме 1 к.ч. от него/.

Желатинът се накисва в малко хладка вода и се залива с 1 к.ч. от ягодовия сироп, загрява се на водна баня до пълното му разтваряне.

Прибавя се към предварително загрятата останала част от сиропа.

Желираната смес се оставя да се охлади леко.

Сметаната се разбива със захарта и ванилията. В тортена форма се разпределя едната част от блата, намазва се с 1/4 от разбитата сметана.

Върху нея разстиламе ягодовото сладко.

Отгоре се слага втората част от блата, притиска се леко и се намазва с втората 1/4 от сметаната.

Сглобената торта се увива с лента, която е 4 см по-висока от тортата.

Отгоре се нареждат ягодите и се заливат с полужелираната смес.

Оставя се в хладилник, за да стегне.

Украсява се с листенца мента.

За тортата могат да се използват и други плодове и сладка, според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: