Гювеч Асорти

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
123
419
265
144
2
19/02/2017
"Не жалете месото и не бързайте да го вадите от печката - ето така ще направите най-вкусния гювеч!"
Приготвяне40 мин.
Готвене210 мин.
Общо250 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 860
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на шайби, смесват се с граха и се объркват с брашното. Заливат се с малко вода да се разтвори брашното.

Свинските гърди се запържват леко в мазнина. Поставят се и пилешките да се запечатат.

На дъното на гювеча се слагат картофите, нарязани на полумесеци, морковите - на колелца, и леко се поръсва със сол.

Джоланът се нацепва и се поставят скилидките чесън в него. Натърква се с червения пипер.

Свинските и пилешките гърди, нарязани на ленти, се поставят по края, а джоланът - в средата на гювеча.

Полива се с доматения сок, поръсва се с останалите подправки. Мазнината, в която е запържвано месото, се прибавя на струйка.

Наръсва се с всички сухи подправки. Добавя се 400 мл вода. Гъбите и грахът се изсипват най отгоре. Пече се на 170 градуса 3 часа и половина.

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар