Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта Идеал

Домашна торта Идеал

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Домашна торта Идеал
Снимка: Мария Симова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Има много причини да сме влюбени в домашните торти и една от тези причини е пред вас - домашна торта Идеал!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 22 с.л.
  • брашно - 20 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • за сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • млечен крем
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 8 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 125 г
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете брашното смесено с бакпулвера и ванилията, разбъркайте с шпатула до хомогенна смес. Сипете сместа в постлана с хартия за печене тава 30 см диаметър.

Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до готовност. Разделете блата на две части по хоризонтала.

За сиропа в метален съд карамелизирайте захарта до желания от вас цвят на карамела, налейте водата в него и варите да разтварянето му, сиропирайте двете части на блата.

За крема отделете 200 мл от студеното прясно мляко и разтворете в него брашното на гладка каша и добавете ванилията. Останалото мляко поставете в тенджера заедно със захарта и поставете на слаб огън като периодично разбърквате.

Малко преди да заври, на тънка струя при непрекъснато бъркане добавете разтвореното брашно. Прибавете маслото нарязано на парчета и бъркайте до разтопяването му. Варите крема до желаната от вас гъстота.

Сглобете тортата с горещия крем, като редувате блат и крем, намажете тортата и отстрани с крем. Поръсете тортата обилно с орехите от всички страни, оставете я да се охлади напълно и тогава сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: