Начин на приготвяне
Изчистваме и измиваме праза, който нарязваме на колелца. Чушката почистваме от семената и режем на кубчета.
Бекона също нарязваме на ситно. В подходяща за всичката смес тенджера задушаваме първо бекона в маслото.
Отделяме го в съд и в същата мазнина задушаваме червената чушка и праза до пълното омекване на зеленчука. Смесваме продуктите, посоляваме на вкус и добавяме джоджена.
След като сместа се охлади, прибавяме разбитите яйца и настърганото на едро сирене. В правоъгълна тава постиламе хартия за печене, която леко намасляваме.
Вземаме по две от корите, разстиламе от сместа, прищипваме в края, за да не изтече плънката и навиваме на руло.
Така нареждаме пуричките една до друга /при мен 8 бр./. С последната кора покриваме вместо с фолио. Печем в умерена фурна, до зачервяване.
Пуричките с плънка от праз и бекон са готови.