Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пурички с плънка от праз и бекон

Пурички с плънка от праз и бекон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пурички с плънка от праз и бекон
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 бр.
  • праз - 10 бр.
  • бекон - 200 г
  • чушки - 2 бр. червени
  • масло - 125 г
  • сирене - 100 г
  • яйца - 4 бр.
  • джоджен - щедра шепа стрит
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме праза, който нарязваме на колелца. Чушката почистваме от семената и режем на кубчета.

Бекона също нарязваме на ситно. В подходяща за всичката смес тенджера задушаваме първо бекона в маслото.

Отделяме го в съд и в същата мазнина задушаваме червената чушка и праза до пълното омекване на зеленчука. Смесваме продуктите, посоляваме на вкус и добавяме джоджена.

След като сместа се охлади, прибавяме разбитите яйца и настърганото на едро сирене. В правоъгълна тава постиламе хартия за печене, която леко намасляваме.

Вземаме по две от корите, разстиламе от сместа, прищипваме в края, за да не изтече плънката и навиваме на руло.

Така нареждаме пуричките една до друга /при мен 8 бр./. С последната кора покриваме вместо с фолио. Печем в умерена фурна, до зачервяване.

Пуричките с плънка от праз и бекон са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: