Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Картофи с праз, бекон и сметана

Картофи с праз, бекон и сметана

Картофи с праз, бекон и сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Колко голямо парче от тази вкусотия да ви отрежем или направо да ви дадем рецептата да си го приготвите сами"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • праз - 1 бр.
  • бекон - 150 г пушен
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз
  • заливка
  • готварска сметана - 150 мл
  • прясно мляко - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на средно дебели полумесеци. Сваряват се в подсолена вода за 20 минути и се отцеждат, като се отделя 100 мл от водата.

В тиган се загрява олио и запържваме нарязан праз и бекон за кратко с щипка сол и черен пипер.

Картофите се сипват в правоъгълна тавичка, отгоре се разпределят бекон и праз, поръсваме с малко олио и чубрица.

В купа се разбива сметана, прясно мляко, яйцето, сол, черен пипер и нарязан магданоз. Заливат се продуктите в тавата и ако не стига, се добавя малко от водата, в която са се варили.

Печем в загрята на 180 градуса фурна. Изважда се запеканката, нарязваме на квадрати и поднасяме. Много вкусно както за основно ястие, така и за мезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: