Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Негърче с ябълки

Негърче с ябълки

АндрианаАндриана
Новак
3112253
Негърче с ябълки
Снимка: Андриана
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Вълшебен аромат и уникален вкус - именно затова негърчето е сред най-приготвяните сладкиши у нас"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • ябълки - 1 бр.
  • За глазурата
  • вода - 3 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и захарта до получаване на пухкав крем. В киселото мляко добавяме содата. След това към яйцата със захарта добавяме млякото със содата и олиото.

Разбъркваме добре и прибавяме брашното. Измиваме ябълката, обелваме я и я настъргваме. Добавяме я към сместа и бъркаме.

Получената смес изсипваме в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Печем на предварително загрята фурна до готовност.

За глазурата в тенджерка смесваме всички продукти и слагаме на котлона да заври. Разбъркваме хубаво до получаване на хомогенна смес.

Дръжте на котлона докато захарта се разтопи. След като е готова глазурата залейте сладкиша и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: