Задушена сьомга

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Задушена сьомга1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Изискано и стилно ястие, създадено да впечатлява!"

Необходими Продукти

  • сьомга - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • оцет - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се почиства и се отделя филето. В съд с капак се задушава заедно с нарязаният лук, оцета, виното и сметаната.

Рибата се изважда. При пробване с вилица тя трябва да се раздробява лесно.

Сосът се вари още около 3 мин. и се сервира отделно от филетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Бойчо Николов
Бойчо Николов
Сьомгата се готви на силен огън и за кратко.
10.04.2024 13:38
Сам
Сам
Сьомгата за да е хубава ,не трябва да се готви докато се раздели,готви се няколко минути за да запази цвета си ...,когато си промени цвета и почне да се дели ,вкусовите и качества се влошават -деликатна риба е ! Съвет от мен -гответе сьомгата много малко време ,като свалите процеса на "готвене" продължава от самата температура поета от рибата
...
23.06.2013 19:17
1
Filip
Filip
Много добра рецепта. Много благодаря.
09.12.2009 23:56