Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Ликьор»Домашна вишновка

Домашна вишновка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Домашна вишновка
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Дори и да не обичате да попийвате, просто не може да откажете на поканата за опитате нашата домашна вишновка"

Необходими Продукти

  • захар - 1 кг (с кафява, вкусът е по - добър)
  • водка - 1 литър Савой (двойна дестилация)
  • вишни - 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на ликьор никога не използвайте ракия. Тя има характерен за нея плодов специфичен аромат, наситен вкус и неподходящ за смесване с други аромати.

По желание се прибавят подправки като листа от индрише, пръчица канела, индийско орехче, зрънца карамфил, ванилия.

Измитите и почистени от костилки вишни се разпределят на око по равно в два трилитрови буркана. В друг подходящ съд смесвам водката със захарта. Разбърквам до разтапянето й (така запазвам целостта на плодовете от разбъркването на захарта).

Течността разпределям по равно в двата буркана. Поставям ги на хладно и тъмно място. Погрешно се държат екстракти на слънчево и топло място.! ! ! Жалък личен опит!

От време на време разклащам бурканите с плодовете и пак прибирам в шкафа. След около 30-40 дни, вишновката е готова.

Прецеждам вишновката в шишенца от 200 мл ( патрончета). Обичам да експериментирам, затова във всяко от тях слагам различен аромат - в едното листо от индрише, в другото пръчица канела, в третото зрънце карамфил, ванилия, индийско орехче.

Вишните запазвам, с част от течността в хладилник. Така цяла година ги използвам за сладкиши, в сладолед, карамелизирани или във формички за лед към самата домашна вишновка. Удоволствие за всяка женска вкусова прищявка.

Вижте също могат ли да се замразяват вишни и научите за какво да използвате костилките от вишните.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Todorova
Elena Todorova
Вишновката стана много добра или поне на нас с мъжа ми ни харесва. Получи се страхотен аперитив. Поздравления на авторката.
18.10.2024 06:33
Анонимен
Анонимен
Благодаря, много полезно. Не обръщайте внимание на злобните коментари, има много лоши хора.
29.06.2024 17:10
2
Анонимен
Анонимен
Даите точни данни количество не ми пишете глупости
29.06.2021 17:04
2
6
Анонимен
Анонимен
А бурканите да ги затварям ли с капачки
24.06.2021 20:49
3
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Това ме радва! Да Ви е пивко!
02.04.2020 23:01
4
Потребител#249532
Потребител#249532
Благодарности за рецептата и съветите! Получи се уникална вишновка!
08.03.2020 21:18
5
1