Свински пастет от дроб

01/04/2012
"Ако сте любители на пастета, непременно трябва да опитате и нашето предложение за домашно приготвен свински пастет с дроб!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо40 249
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата62
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре и почистете от ципите черния дроб. Нарежете го на парчета. Загрейте мазнина и запържете ситно нарязаните лук, чесън и гъби.

Когато омекнат, към тях добавете черния дроб и подправките, както и захарта. Запържете за няколко минути, като бъркате и долейте сметаната.

Бъркайте и когато започне да се сгъстява, снемате от котлона. Всичко се сипва в блендер или кухненски робот.

Деглазирайте тигана с виното и брендито и оставете да ври на слаб огън, докато течността се редуцира наполовина.

Добавете я към дроба с размекналото се масло, като заделите около 1-2 с.л. Хубаво пасирайте цялата смес и я разсипете в огнеупорни съдове.

Отгоре сложете лимоновата кора и залейте с разтопеното масло, за да се запечата. Сложете да се пече на водна баня в умерена фурна за около 10-15 минути.

Готовия пастет съхранявайте в хладилник. Може да избегнете финалното печене, ако добре сготвите свинския черен дроб при пърженето.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Владо
Владо
15.02.2015 23:17
Супер е!
1
0