Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от свински черен дроб с плодове

Пастет от свински черен дроб с плодове

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пастет от свински черен дроб с плодове1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Обичате ли вкусен домашен пастет? Повечето хора го обичат, но с времето са спрели да го хапват, защото този, който се среща по магазините не е като истинския домашен пастет. Затова днес ще ви предложим тази страхотна рецепта за домашен свински пастет!"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 200 г свински
  • лук - 1 глава
  • ябълка - 1
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • масло - 40 г
  • кайсии - 2 - 3 бр. сухи
  • мащерка - 1 щипка
  • сметана - 2 - 3 с.л. готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно, ябълката обелете и нарежете на тънки парчета. Свинският дроб трябва да се нареже на тънки парчета.

Сотирайте продуктите за няколко минути в загрятото масло, след което ги свалете от котлона и ги оставете добре да се охладят.

Прехвърлете ги в блендер, добавете подправките и изсушените кайсии и пасирайте до получаването на гладка смес.

Добавете съвсем малко сметана и пасирайте отново. Пресипете свинския пастет в подходящ съд и приберете в хладилник за няколко часа. Сервирайте с препечени филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: