gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Зелеви сарми с кайма и ориз

Зелеви сарми с кайма и ориз

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304351514481
Зелеви сарми с кайма и ориз
Снимка: Румяна милчева
1 / 2
22/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
"Всяка сложена зелка в бидона си мечтае да се превърне във вкусни зелеви сарми и да бъде изядена с удоволствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука и моркова на много ситно. Загряваме олиото и прибавяме морковите и след 3-4 мин. и лука, пържим още 2-3 мин.

Прибавяме и каймата, като бъркаме и я надробяваме на ситно и пържим 3-4 мин. Гъбите и тях нарязваме на много ситно и ги слагаме да се пържат с морковите, каймата и лука за 2-3 мин.

Прибавяме целината, чубрица, шарения пипер, сол и червен пипер, разбъркваме и добавяме 1 в.ч. вода. Оставяме на котлона 2-3 мин. да ври и махаме.

Разделяме листата от киселата зелка и върху всяко листо слагаме от сместа, завиваме ги хубаво и редим в тава. Като се напълни тавата слагаме вода колкото да ги покрие.

Слагаме да се готвят в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност. Готовите сарми може да сервирате с бял сос по ваше желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: