Начин на приготвяне
Разделете листата на киселата зелка, като отстраните по малко от твърдата част.
Нарежете праза на ситно и сложете в дълбок тиган да се запържва, след което добавете каймата. Сипете доматения сок, измития ориз и подправките, разбъркайте и след като се запържат, изключете котлона.
Вземете лист от зелето и сложете по 2 лъжици от сместа, завийте сармичка и така със цялата смес.
Нарежете сърцевината на зелето на ситно и сложете на дъното на тенджерата, отгоре подредете плътно и сармичките, долейте вода и малко от чорбата.
Отгоре притиснете със по тежка порцеланова чиния сармите и варете до готовност.
По желание можете да направите и сос към тях.
Зелевите сарми със заешка кайма и ориз са много вкусни.
Коментари