Начин на приготвяне
На филенцата сложете черен пипер, кимион и сол на вкус. Пилешкото филе запържете в зехтин, като често обръщате пържолките.
Пригответе соса като в купа сложите майонезата и киселото мляко и разбъркате до получаване на сравнително гъста смес. Ако киселото мляко е по-нискомаслено и рядко сложете по-малко. След това прибавете магданоза, копъра и чесъна на прах. Накрая прибавете сол на вкус.
Поставете едно от изпържените пилешки филенца в чиния и полейте със соса, така че да покрие пържолката. Отгоре по желание можете да поръсите с чубрица.
Най-подходяща гарнитура са варени картофи с копър и чесън.
Пожелание можете да прибавите и резенчета лимон за украса и за допълнително овкусяване.