Начин на приготвяне
Сварете пастата Мафалда според указанията на опаковката, след което я отцедете от водата.
Нарежете пилешкото на малки късчета, а лука - на дребно.
В дълбок съд сгорещете зехтина и сложете лука да се задушава, след което прибавете и парчетата пилешко месо.
Пържете около 10 минути до побеляване на месото и го поръсете с риган, черен пипер и сол.
След това налейте бялото вино и прибавете настърганият на ренде пармезан.
Разбъркайте и налейте прясното мляко. Захлупете с капак и оставете да къкри още 15 минути, като от време на време разбърквате.
След това прибавете царевицата и маслините, на които предварително сте махнали костилките.
Разбъркайте и свалете от огъня, след което веднага прибавете пастата Мафалда, парче масло и прясно изцедения сос на половин лимон.
Разбъркайте хубаво, така че да се разтопи маслото и пастата да се смеси със соса и останалите продукти.
Ако е необходимо, добавете още сол и сервирайте ястието топло.