Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Мафалда с пилешко и млечен сос

Паста Мафалда с пилешко и млечен сос

Паста Мафалда с пилешко и млечен сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Смели импровизации с паста и пилешко месце - само за смели лакомници"

Необходими Продукти

  • мафалда - 1 пакет 500 г паста
  • пилешко филе - 500 г
  • зехтин - 100 мл
  • лук - 1 глава
  • риган - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • бяло вино - 100 мл
  • пармезан - 120 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • царевица - 100 г от консерва
  • маслини - 100 г без костилки
  • масло - 50 г
  • лимон - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата Мафалда според указанията на опаковката, след което я отцедете от водата.

Нарежете пилешкото на малки късчета, а лука - на дребно.

В дълбок съд сгорещете зехтина и сложете лука да се задушава, след което прибавете и парчетата пилешко месо.

Пържете около 10 минути до побеляване на месото и го поръсете с риган, черен пипер и сол.

След това налейте бялото вино и прибавете настърганият на ренде пармезан.

Разбъркайте и налейте прясното мляко. Захлупете с капак и оставете да къкри още 15 минути, като от време на време разбърквате.

След това прибавете царевицата и маслините, на които предварително сте махнали костилките.

Разбъркайте и свалете от огъня, след което веднага прибавете пастата Мафалда, парче масло и прясно изцедения сос на половин лимон.

Разбъркайте хубаво, така че да се разтопи маслото и пастата да се смеси със соса и останалите продукти.

Ако е необходимо, добавете още сол и сервирайте ястието топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: