Начин на приготвяне
Нарязвате всички видове салати на едро, лука на полумесеци. Обелвате авокадото и го нарязвате и него на резенчета. Сварявате яйцата твърди и ги обелвате.
В тиган загрявате маслото , разрязвате филийките на две и ги потапяте в маслото от едната и от другата страна, колкото да го попият само.
Поставяте ги в подходяща чиния от двете страни по две половинки.
Смесвате всички салати в отделна чиния, обърквате ги и ги поставяте при хляба. Добавяте авокадото, маслинките и яйцето, най-отгоре лука и поръсвате с магданоз.
Отстрани на чинията сложете резенчетата лимон. Овкусявате салатата със зехтин, оцет и сол и поднасяте с чашка изстудена ракийка или за допълнение на ястие с месо.