Чорбаджийско гювече

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
22/02/2017
"Точно така, хем чорбаджийско, хем с чоризо, защото трябва да е богато и много ароматно "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 575
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За гювечетата предвидливо стерилизирам есента буркани. Съдържанието им е 2/3 от буркана червена пиперка, нарязана на парченца и настъргани домати, сол на вкус. Може да се заменят от смлени домати и отделно нарязана пиперка.

Приготвям заготовка от нарязан на ситни кубчета кашкавал, чоризо или друг деликатесен колбас и сирене. Пристъпвам към сглобяване на ястието.

На дъното слагам по лъжица от мазнината. После от гювеча 1/2/за една порция, редувам сирене, после добавям колбаса, следва кашкавала, пак сирене, резен моцарела. Завършвам с останалата 1/2 от гювеча, към който съм прибавила захарта, отнемаща киселинността на доматите.

Слагам чорбаджийските гювечета в загрята фурна и пека до готовност, т.е. до редуциране на течността.

Тогава изваждам съдовете от фурната, прибавям яйцето, разбърквам ястието и отново запичам без да похлупвам капачето.

Керамична касерола с дръжки 16см
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична касерола с дръжки 16см
5.00 лв.
4.40 лв.
Виж ››

Красива, качествена и удобна, керамичната касерола ще ви помогне да се насладите на традиционните ястия, които обичате. Подходяща е за готвене на по-малко количество храна. Касеролата може да се ползва както за печене, така и за съхранение на гозбата в хладилник.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар