Начин на приготвяне
Картофите се обелват. Три от тях се нарязват на малки кубченца, а четвъртият на тънки колелца.
В тиган се загрява олио и се прибавят нарязаните на кубчета картофи. запържват се до готовност. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Беконът и кашкавалът се нарязват на малки парченца.
Бутер тестото се разточва върху хартия за печене и се изрязва кръг с диаметър 28 сантиметра. Прехвърля се в тава с размер 24 сантиметра.
Върху тестото се поставят изпържените картофи, бекона и кашкавала. Отделените картофи се нареждат върху соления тарт керемиденообразно.
Бутер тестото леко се обръща върху картофите. Поръсва се със сол и струйка олио.
Тартът с бутер тесто и картофи се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути.
Приятен апетит!