Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Тарт»Тарт с бутер тесто и картофи

Тарт с бутер тесто и картофи

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Тарт с бутер тесто и картофи
Снимка: Христинка Колева
1 / 4
31/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Един тарт никога не стига за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • бекон - 150 г
  • кашкавал - 200 г
  • бутертесто - 270 г
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват. Три от тях се нарязват на малки кубченца, а четвъртият на тънки колелца.

В тиган се загрява олио и се прибавят нарязаните на кубчета картофи. запържват се до готовност. Овкусяват се със сол и черен пипер.

Беконът и кашкавалът се нарязват на малки парченца.

Бутер тестото се разточва върху хартия за печене и се изрязва кръг с диаметър 28 сантиметра. Прехвърля се в тава с размер 24 сантиметра.

Върху тестото се поставят изпържените картофи, бекона и кашкавала. Отделените картофи се нареждат върху соления тарт керемиденообразно.

Бутер тестото леко се обръща върху картофите. Поръсва се със сол и струйка олио.

Тартът с бутер тесто и картофи се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 45-50 минути.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: