Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със салам и майонеза

Баница със салам и майонеза

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Баница със салам и майонеза1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8 парчета
"Има баници, които ще ви харесат от пръв поглед, а има и такива баници, в които направо ще се влюбите, тази е от вторите"

Необходими Продукти

  • кори - готови на Фамилия, за баница
  • салам - една палка шпек
  • кашкавал - 200 гр.
  • кисели краставички - 150 гр.
  • чубрица
  • майонеза - 150 гр.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Саламът се реже на малки кубчета, кашкавалът се стърже, краставичките се режат на тънки листчета.

В предварително намазана с олио тава се редят 2 пласта кори, след това част от салама, част от кашкавала, част от краставичките, щипка чубрица. Така докато не свършат всички продукти.

След като всичко е наредено баницата се реже внимателно на квадратчета.

Майонезата се разбива хубаво с яйцата с миксер. С тази смес се залива баницата докато попие хубаво.

Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: