Кюфтета по панагюрски

03/04/2012
"Една от любимите ни рецепти от тефтера на баба - Крехки кюфтета по панагюрски с богат сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 732
  • Преглеждания за месеца596
  • Преглеждания за седмицата279
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разбъркайте каймата със сол на вкус, черния и малко червен пипер, кимиона, чубрица, ориза и възможно най-ситно накълцаната глава лук. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте в малко брашно.

За соса сложете другата глава накълцан лук да се задуши в сгорещено олио. Добавете червения пипер, разбъркайте бързо и долейте топла вода или бульон.

Щом заври, пуснете приготвените кюфтенца и оставете да се вари до увирането на ориза.

След това размийте соса с доматеното пюре и добавете още малко подправки на вкус. Накрая по желание сгъстете соса с размитото брашно.

Рейтинг

5 14
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
dundaki
dundaki
30.01.2017 17:03
Само дето ориза трябва да се подвари леко и тогава се смесва с каймата! Иначе е перфектно !
1
1