Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сърце, задушено със зеленчуци

Сърце, задушено със зеленчуци

Сърце, задушено със зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Така, когато сервирате, можете с чиста съвест да кажете на гостите, че сте сготвили от сърце... и със сърце"

Необходими Продукти

  • свински сърца - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 3 - 4 от буркан
  • домати - 1 ч.ч от консерва
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • олио - 1/2 ч.ч
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре сърцата и ги слагаме да се варят на тих огън за около 2 часа. Ако имате тенджера под налягане може и в нея.

След като са готови ги вадим и режем на кръгчета. Морковите измиваме добре и режем на колелца. Пипера на ивички, праза също на колелца.

Вземаме съд, в който поставяме олиото и лука , запържваме леко.Добавяме, доматите и пипера от консерва.

Оставяме да покъкри и след това прибавяме морковите и праза. Оставяме да поомекнат и след това поръсваме с черния пипер и солта.

Махаме от огъня, поставяме в тавичка и слагаме във фурната.

Когато е почти готово яденето, прибавяме вече сварените сърца и оставяме да постои още известно време.

Вадим и сервираме докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: