Начин на приготвяне
Е няма такава вкусотия! Приготвен по този начин пърженият дроб, дори на нелюбителите на дроб ще стане любим.
Започваме приготвянето на известния дроб по Одрински, като първо отстраняваме ципата и за по-лесно рязане на тънко оставяме във фризера да стегне (става и по-крехък, и по-лесно се реже на много тънко). А ако нямаме време на момента го режем на много тънко.
Измиваме дроба в студена вода и в гевгир няколко пъти.
Отцеждаме водата и по желание овкусяваме с подправки като черен пипер, малко кимион, сол или след пържене, ако искате овкусявате.
Оставяме за 30 минути за по-бързо.
След това овалваме в брашно и с помощта на гевгир изтръскваме хубаво от брашното или всяко парченце изтръскваме по отделно от брашното.
Пържим в повечко олио на силен огън - добре загряло трябва да бъде олиото. За кратко ги пържим, за да не изсъхва дробът).
Най-хубав е докато е топъл. Сервира се със сухи люти чушки, но аз нямах и с каквото имах.
Салата с лук подхожда или доматена салата - каквото предпочетете.
Приятен апетит с този вкусен дроб по Одрински (Edirne tava ciğeri)!
Коментари