Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Паниран банан с шоколад

Паниран банан с шоколад

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Паниран банан с шоколад2 / 2
04/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3-4
"Има много причини да преядете с някой десерт, ние ви предлагаме само най-вкусните!"

Необходими Продукти

  • банани - 2 - 3 броя големи
  • нишесте - около 100 г пшеничено
  • яйца - 1 брой
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • сода - на върха на лъжичка
  • кокос - 3 с.л. кокосови стърготини
  • сусам - 1 с.л.
  • за гарниране
  • шоколад - 150 г натурален или шоколадов топинг
  • масло - 1 с.л.
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето със захарта и добавете нишестето. Объркайте със солта, содата, кокоса, сусама и ако е твърде гъсто долейте малко прясно мляко - колкото да се получи гъста каша.

Бананите разполовете и загрейте олио за пържене. Овалвайте всяко парче банан в панировката и пускайте да се изпържи от двете страни. Отцедете ги върху решетка.

Разтопете натрошения шоколад с маслото и гарнирайте панираните банани с шоколадовия сос. Може да използвате и шоколадов сироп или топинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
Страхотни са...!!!
11.10.2014 22:14