Бирени топчета с локум

Бирени топчета с локум
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
16
"Най-добрите топчета се правят с бира, но и с мас! Гарантиран резултат!"

Необходими Продукти

  • мас - 1 ч.ч. мека
  • бира - 1 к.ч.
  • брашно - 600 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • локум - 1 кутия роза
  • пудра захар - 1 к.ч. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесват се в купа меката мас и бирата. Добавя се брашното заедно с бакпулвера и ванилиите.

Замесва се средно меко тесто. Късаме топче тесто, сплескваме с длани и в средата се поставя парче локум, може и ядка от орех.

Оформя се на топче и нареждаме в тава. Печем сладките в загрята фурна 180 градуса до леко розово.

Овалваме с пудра захар, докато са още топли и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: