Начин на приготвяне
Сложете маслото, шоколада и какаото в купа на водна баня. Бъркайте, докато маслото и шоколадът се разтопят. Оставете леко да се охлади.
Разбъркайте брашното с бакпулвера и солта в отделна купа и оставете настрана.
Разбийте пудрата захар и яйцата на пухкав крем. Прибавете шоколадовата смес и разбивайте до пълно хомогенизиране. Добавете брашнената смес, продължавайки да разбивате. Разбъркайте вътре половината от вишните.
Квадратна форма за печене покрийте с хартия за печене, така че да се подава извън стените на тавичката. Намаслете леко и хартията. Излейте тестото в тавичката и заравнете. Отгоре разпределете останалите вишни - леко ги притеснете към сместа.
Загрейте фурната на 180 градуса за около 35 мин. Може да проверявате дали е изпечен с дървена клечица - трябва да излиза суха.
Когато браунито е готово, го оставете да се охлади леко в тавата - около 15 минути. Нарежете на пастички.
Поднесете с чаша бейлис или горещ шоколад. Божествено е!