Торта с черен шоколад

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Торта с черен шоколад
Снимка: Boki Lazic
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Няма шоколадова торта, която не бихме опитали, а вие?"

Необходими Продукти

  • бисквити - 350 г
  • смлени орехи - 150 г
  • масло - 250 г
  • черен шоколад - 100 г
  • сладкарска сметана - 100 мл.
  • За крема
  • сладкарска сметана - 400 мл.
  • черен шоколад - 300 г
  • какао - 1 ч.л.
  • масло - за смазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите на парчета. Разтопете маслото заедно с шоколада и сладкарската сметана и разбъркайте. Поставете бисквитите и орехите в шоколада и заедно разбъркайте всичко.

Намажете формата с масло, сложете сместа във формата и притиснете добре.

В тенджера сложете сладкарската сметана, 300 г шоколад и какао, разбъркайте на слаб огън. Оставете да се охлади за 20 минути и изсипете върху кората.

Оставете готовата шоколадова торта в хладилника за една нощ и украсете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: