Начин на приготвяне
Смесете брашното, какаото, содата и пудрата захар и ги пресейте заедно.
Настържете черния шоколад и към него нарежете маслото на парченца. Сипете водата и сметаната и загрейте на слаб огън при непрестанно бъркане, докато се образува гладък крем.
Разбийте яйцата, смесете ги със сметаната и добавете към шоколадовата смес с плавни разбърквания на шпатула. Тук е важно наистина да сте разтапяли шоколада на слаб огън, за да не е горещ и да се пресекат яйцата.
Прибавете на части сухата смес, разбивайки с миксер на средни обороти докато получите гладка, хомогенна смес.
Сипете в тавичка, покрита с хартия за печене, размери 20/20 или 27/17 ако са правоъгълни.
Печете шоколадовия сладкиш 30 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Поднесете сладкиша с черен шоколад с бита сметана и шоколадовия сироп или поръсен със стружки от черен шоколад.
Да ви е сладко!
Коментари