Начин на приготвяне
Най-напред се изпържва леко нарязаният на средни парчета праз,
в достатъчно количество олио към 2-3 с.л. Дръпва се тигана от котлона и се добавя сиренето-натрошено на едро.
Содата се поставя в киселото мляко и се оставя да шупне. След това се прави и втората плънка, като всички продукти се разбиват заедно.
Отваря се пакета с готовите кори и от тях се вземат две. Долната се намазва с 3-4 с.л. от първата плънка.
Втората, тази която е отгоре, се посипва с лъжица от празената плънка. Двете кори, заедно, се завиват на руло и се редят в тава намазана с олио. Така се правят и останалите кори.
Останалата яйчена плънка се разпределя равномерно върху баницата. На няколко места се добавят бучици масло.
Баницата се поставя в студена фурна, която се включва на 200 градуса. Когато е готова се завива с кърпа за няколко минути и е готова.