Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Вита баница за Сирни заговезни

Вита баница за Сирни заговезни

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Вита баница за Сирни заговезни
Снимка: Viktoriya Afzali
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Прошка най-лесно се дава на хора, които нося топла вита баница за Сирни Заговезни"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч. л
  • сол - 1 щипка
  • вода - 600 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в хладката вода. Прибавяме солта и захарта. Замесваме тестото и го делим на 6-8 топки.

Разточваме ги на малко (около педя) и ги редим в тавичка с олио между тях.

Докато се отпуснат листата правим плънката като разбиваме яйцата, добавяме сиренето и киселото мляко.

Използваме чаршаф или кърпа за разпъване на листовете. Поръсваме от плънката, хващаме чаршафа в единият край и навиваме листа на руло.

Повтаряме процедурата и с останалите листа. Редим баничката в намазнена тавичка като охлювче. Печем до зачервяване на 180 градуса.

Поднасяме баницата и я изяждаме със семействата си на празника!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: