Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на блатовете: В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта. Предварително в брашното разтваряме бакпулвера и след това пресяваме.
Към яйцата и захарта прибавяме ванилията, олиото, водата и брашното. Разбива се много добре.
Тази смес разделяме на две равни части, като в една от тях поставяме какаото и бъркаме до получаване на хомогенна смес.
В кръгла форма с падащо дъно, поставяме хартия за печене и след това изсипваме сместа. Така правим и с другата смес. Печем в загрята фурна до покафеняване.
Начин на приготвяне на кремовете:
За сметановия крем следвах указанията написани на самия крем.
За какаов крем:
Разбиваме яйцата със захарта след това прибавяме брашното, ванилията и млякото на тънка струя.
Разбиваме добре с миксер. Добавяме накрая какаото и пак разбиваме. Варим докато сме сигурни , че тази гъстота ни харесва.
Начин на приготвяне на шоколадова глазура:
Начупваме на парчета шоколада и прибавяме към кипналото вече мляко, след което прибавяме масло, какаото и захар.
Бъркаме с дървена шпатула докато се разтопи шоколада и придобие гъстотата както пожелаем. Oставяме да изстине.
Сглобяване на пастата:
Вземаме изпечените блатове. Върху кафявия блат изсипваме какаовия крем
Поставяме отгоре белия блат, след което изсипваме сметановия крем. Завършваме с кафявия блат.
Накрая мажем с шоколадова глазура, след което настъргваме и шоколад на най-едрото на рендето.
Режем по желание. В случая съм го отрязала правоъгълно, но може и на триъгълници.
Коментари