Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Малка торта Бижу с банан, течен шоколад и орехи

Малка торта Бижу с банан, течен шоколад и орехи

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6162
Малка торта Бижу с банан, течен шоколад и орехи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Знаете, че най-скъпите парфюми и най-вкусните кулинарни бижута идват в малки опаковки, нали"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • Пълнеж
  • течен шоколад - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч смлени
  • компот - 1 бр. от ягоди
  • декорация
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • сладкарски топчета - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Формата за блата е 20 см в диаметър. Разбиваме яйцата със захарта до получаването на хомогенна смес, захарта трябва добре да се разтопи.

Добавяме ванилията, пресяваме брашното и бакпулвера и ги добавяме към яйцата. Бъркаме с миксера внимателно, за да не се разхвърчи брашното. Изсипваме във формата, в която сме сложили хартия за печене и сме намазали с олио.

Печем в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30-35 мин. Блатът става много дебел и от него се изрязват три по-тънки. След като се изрежат се сиропират с компота.

Разтопяваме шоколада, който има микровълнова може в нея, другият вариант е на водна баня на котлона.

Намазваме първия блат добре с шоколад и поръсваме с орехи, слагаме средния блат и отново намазваме с шоколад и поръсваме с орех.

Слагаме най-горния и леко го притискаме. Разбиваме сметана с миксер на сняг и намазваме гладко тортичката отвсякъде. Декорираме със сладкарски топчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: