Начин на приготвяне
Избира се форма за торта.
В купата на миксера се сипва сладкарската сметана. Разбива се. Добавят се ванилията и маскарпонето. Разбива се.
Течният шоколад се затопля на водна баня, за да стане по-течен. Прясното мляко се затопля.
Потапят се половината от шоколадовите бисквити и се разполагат върху дъното на формата. Сметановата смес се разпределя на 4 мислено.
1/4 от сместа се разпределя върху шоколадовите бисквити и се заглажда. Същото се прави отгоре и с течния шоколад.
Вторият ред на домашната торта с бисквити се прави с белите бисквити. Върху тях процедурата с крема и шоколада се повтаря. Всичко, направено досега, се повтаря още един път- 4 пласта, като се завършва с течен шоколад.
Готовата сметанова торта се оставя в хладилника за 2-3 часа да стегне.
Млечната торта с течен шоколад може да се сервира както на парчета, така и оформена на топки с лъжица за сладолед.
Коментари