Начин на приготвяне
Пресейте брашното, направете кладенче и в него сложете солта, захарта и маята. В чаша смесете топлата вода и олиото. Сипвайте по малко от водата в брашното и замесете меко нелепнещо тесто. Оставете на топло да втаса.
През това време се заемете със соса, разбийте яйцето с 50 мл от млякото до хомогенна смес.
В тиган сложете олиото и маслото да загреят, сипете брашното и бъркайте леко да се запържи. Доливайте по малко от прясното мляко и бъркайте да стане гладка, без бучици, смес.
Сипете при непрекъснато бъркане и яйцето. Оставете 2-3 мин. да къкри. Махнете от котлона и оставете да изстине.
За плънката нарежете месото на дребно и го запържете, добавете лука, като поомекне сложете нарязаните чесън и чушки. Пържете, докато се изпари водата.
Втасалото тесто разточете на правоъгълник, дълъг 40-30 см. Намажете го с бешамела, разпределете плънката отгоре и навийте на руло. Нарежете на кръгове, с диаметър 4-5 см и ги сложете в тава с хартия за печене, като оставите разстояние между тях.
Намажете ги с разбития жълтък и ги сложете в студена фурна да се пекат на 180 градуса до зачервяване.
Коментари