Бананов крамбъл

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1146
15
01/03/2017
"Класически крамбъл за всички, които не си представят живота без сладките изкушения "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 375
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с плънката - в купа пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта, разбъркайте.

В отделен съд намачкайте обелените банани на пюре. Към тях прибавете мекото масло, захарта, яйцата и ванилиите, разбъркайте добре до еднородна смес. Добавете прясното мляко на струя при непрекъсната бъркане. На етапи прибавяте смесените сухи съставки при непрекъснато бъркане.

За трохите към нарязаното на кубчета студено масло, прибавете захарта, канелата и брашното. С ръце започнете замесването, триенето на сместа, докато тя придобие вид на трохи.

Намажете с масло тавата, в която ще печете сладкиша, и разпределете половината част от трохите. Върху тях равномерно разпределете банановата смес-плънка, а върху нея останалата част трохи.

Печете сладкиша в предварително нагрята на 200 градуса фурна за около 50 минути. Изпечения сладкиш оставете да се охлади и декорирайте с глазурата от смесените пудра захар и прясно мляко.

Ами… Да вие сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар