Начин на приготвяне
Яйцата се делят на белтъци и жълтъци.
Белтъците се разбиват на твърд сняг с 3 с.л. от захарта и се оставят настрани.
В dруга купа се разбиват яйцата, млякото, ванилиите бакпулверът, останалата захар, маслото и щипката сол.
Разбийте добре и прибавяйте по малко брашно, докато не се получи смес с гъстотата на боза. Прибавете белтъците и бъркайте внимателно с каквото ви е удобно (не с миксер).
Отделете половината от сместа и я разбийте с течния шоколад и какаото.
Пригответе си крема, като разбиете крема сиренето с шоколада , есенцията и маслото, след това смесете с предварително разбитата сметана.
Загрейте тиган, намажете с масло и започнете с палачинките - правете ги по малки от традиционните, които ние познаваме (тези са с диам. около 10 см)
Направете първо едните, а след това и другите.
Редувайте бяла с кафява и мажете с достатъчно крем (аз редих по 4 за тортичка, можете да ги направите и с повече палачинки или с по-малко)
Коментари