Начин на приготвяне
Патладжанът е добре да бъде млад и от дългия вид, който почти няма семена.
Нарежете патладжаните на шайби, дебели 3 см, и ги издълбайте внимателно, като оставите малко дъно, така че да получите кошнички.
Залейте ги със студена вода и ги оставете за известно време в посолена вода. Извадете от водата и отцедете.
Запържете патладжаните в керамичен тиган в малко олио, като обърнете от двете страни.
Извадете патладжаните върху кухненска хартия и оставете да се отцеди излишното олио.
Нарежете на ситно червени домати и смесете с натрошено сирене. Добавете накълцан пресен лук и магданоз.
Напълнете кошничките с тази плънка и направете дръжки от магданоз. Гарнирайте с чери доматчета, а може и с резени задушени гъби.