Начин на приготвяне
В днешното забързано време във всяко домакинство е добре да има една купа за месене, която е супер удобно улеснение, когато потрябва.
В купата за месене слагам брашното, сухата мая, кафявата захар, солта и топличката водичка.
За по-лесно разбърквам всичко с шпатула и след това слагам капака. Обезвъздушавам и оставям купата да си прави магията с тестото.
Когато капака се повдигне (не го чакам да гърми) - отварям и прибавям джумерките и натрошеното овче сирене.
Обърквам леко отново с шпатулата и изсипвам сместа в тавичка с незалепващо покритие (ако не разполагате с подобна, ползвайте хартия за печене) Заглаждам.
Оставям тавичката на топло за да втаса тестото за тутманика отново. Преди да го сложа да се пече, с помощта на две вилици декорирам отгоре и слагам селския тутманик във фурната на 225 °C.
Когато порозовее тутманикът с овче сирене и джумерки, е готов. Извадете, напръскайте леко със студена водичка и покрийте с кърпа за около 10 мин.
Да ви е вкусно!
Коментари