Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик с овче сирене и джумерки

Тутманик с овче сирене и джумерки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Тутманик с овче сирене и джумерки
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Дано успеете да изчакате 10тина минути, за да поизстине тутманикът с козе сирене и джумерки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • суха мая - 7 г
  • кафява захар - 8 г
  • сол - 10 г
  • вода - 2 ч.ч.
  • джумерки - 125 г
  • овче сирене - 130 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В днешното забързано време във всяко домакинство е добре да има една купа за месене, която е супер удобно улеснение, когато потрябва.

В купата за месене слагам брашното, сухата мая, кафявата захар, солта и топличката водичка.

За по-лесно разбърквам всичко с шпатула и след това слагам капака. Обезвъздушавам и оставям купата да си прави магията с тестото.

Когато капака се повдигне (не го чакам да гърми) - отварям и прибавям джумерките и натрошеното овче сирене.

Обърквам леко отново с шпатулата и изсипвам сместа в тавичка с незалепващо покритие (ако не разполагате с подобна, ползвайте хартия за печене) Заглаждам.

Оставям тавичката на топло за да втаса тестото за тутманика отново. Преди да го сложа да се пече, с помощта на две вилици декорирам отгоре и слагам селския тутманик във фурната на 225 °C.

Когато порозовее тутманикът с овче сирене и джумерки, е готов. Извадете, напръскайте леко със студена водичка и покрийте с кърпа за около 10 мин.

Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Изглежда страхотно
14.02.2023 08:24