Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми в микровълнова

Сарми в микровълнова

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Сарми в микровълнова1 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
46 мин.
Порции
4
"Искате ли да приготвим двойно по-вкусни сарми от бабините за двойно по-кратко време"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 8 бр. листа
  • сварен ориз - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • гореща вода - 100 мл
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на ситно лук и морков се задушават с мазнината 3-4 минути при 100% мощност на микровълновата и се подправят със сол и черен пипер. Добавя се оризът.

Приготвената по този начин смес се разпределя върху зелевите листа и те се завиват.

Сармите се нареждат в тавичка и се заливате горещата вода. Тавичката се захлупва. Пече се 11-12 минути при 100%.

По средата на времето за приготвяне сармите се обръщат. Оставят се да престоят 10 минути и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: